Home / blog / Top 5 platforms om te bloggen
blog-428950_640

Top 5 platforms om te bloggen

je wilt graag een blog beginnen maar je zit vast wat voor platform je moet gebruiken? Wij hebben de top 5 blog platforms voor je op een rijtje gezet met voor en nadelen. Wij hebben dit gedaan zodat het voor jou een stukje makkelijker is om te kiezen.

5. Blogger

Blogger is een gratis platform met een overzichtelijke layout en makkelijk te gebruiken. Je kan ook en betaalde versie gebruiken hierdoor laat je gelijk je domein hosten bij blogger en word het bijvoorbeeld geen ja-wel.blogger.com maar ja-wel.com. Daarnaast kan je je layout van je blog makkelijk aanpassen door je template te veranderen. Naast dat het een top platform is waar je makkelijk kan bloggen heeft het ook zo zijn nadelen, 1 van die nadelen is dat je weinig kan aanpassen dit geldt ook voor de thema’s en lay-outs. Verder is er ook geen reactieveld dit moet via een google account, hierdoor is de kans groot dat je weinig reacties krijgt omdat het de lezer meer moeite kost( voor wie wie nog geen google account heeft).

4. SQUARESPACE

SQUARESPACE is een platform met veel mooie thema’s, en is gebruiksvriendelijk door hun makkelijk te begrijpen lay-out. Bij dit platform krijg je een gratis webshop erbij en die kan je makkelijk koppelen aan je blog en contributors kunnen posten op je blog. Maar er zijn ook wat nadelen: Door alles mogelijk te maken moet je een bedrag betalen wat aan de prijzige kant is, en er zijn niet veel thema’s voor bloggers omdat het meer bedoeld is voor business of portfolio werk daardoor moet je als blogger veel aanpassen.

home-office-336378_640

3. WEEBLY

WEEBLY is net als de andere sites gebruiksvriendelijk voor de gebruiker en een mooi platform om te beginnen. Door de eindeloze mogelijkheden kan je je blogsite ook mooi vormgeven. Ook heeft WEEBLY een mobiele app die je kan downloaden via elk device.

2. JOOMLA

JOOMLA is een uitgebreide platform met eindeloze mogelijkheden het is geschrikt voor elk device. JOOMLA is voor de gevorderde blogger en moeilijk te begrijpen dit komt omdat je vooral bezig moet zijn met HTML. De nadelen van dit programma zijn: het is niet geschikt voor beautyblogs, bezoekers kunnen alleen reageren via Jcomments (een plug-in) en het uploaden van foto’s duurt lang dit komt omdat het 1 voor 1 gedaan moet worden. Verder is dit een top platform als je al wat langer in het blog-wereldje zit.

1. WordPress

WordPress wordt de laatste tijd veel gebruikt als platform, veel bedrijven
gebruiken wordpress en is beschikbaar in een wordpress-logotjegratis variant. Met een
overzichtelijke lay-out is het gebruiksvriendelijk en beginnersvriendelijk.
Bij de betaalde variant heb je keuze uit honderden thema’s( hier moet je meestal wel wat voor bijleggen) en zijn er plug-ins die je kunnen helpen bij bijvoorbeeld SEO. Als je niet weet hoe je iets moet doen, geen probleem, er zijn tutorials te vinden op Youtube of Google. Je bezoekers kunnen makkelijk een reactie plaatsen. WordPress is het meest google-friendly onder de blog platformen. In het begin is het wel even wennen. Het nadeel van wordpress is dat veel mensen dezelfde templates gebruiken.

About admin

Check Also

geld

Verdienen aan je blog

Een blog is natuurlijk leuk om te schrijven, maar zal het niet lekker zien als …