Home / blog / Hoe maak ik een mooie blog pagina ?
hom-office-2

Hoe maak ik een mooie blog pagina ?

Wij helpen je een mooie blog te maken, in dit artikel geven je een paar richtlijnen hoe je een mooi uitziende blog maak.

De basis

Wanneer je een pagina opmaakt is een goede basis erg belangrijk, hierdoor word je blog een stuk gebruiksvriendelijker en ben je al goed op weg voor een mooie pagina.

Wanneer je een blog wilt gaan aanpassen met plaatjes of wil je de tekst anders neer zetten let er dan wel op dat je het niet overdrijft en dat het overzichtelijk blijft en makkelijk te lezen creëer een soort rust op je pagina door er bijvoorbeeld een zachte achtergrond aan toe tevoegen. Ook zijn de lettertypes van belang, zorg er voor dat je een makkelijk te lezen lettertype gebruik die de lezers gewend zijn en deel de stukjes in met kopjes voor een makkelijke navigatie. Op WordPress heb je thema’s die gratis zijn die deze set-up al hebben . Ook blogger heeft een makkelijke basis die overzichtelijk is voor de lezer.

Wat is standaard bij een blog?

Het ziet er goed uit als je je kleuren aanpast aan het onderwerp waar je over schrijft en deze aanhoud. Ook aan je logo moet je kunnen zien waar je blog over gaat. Dit is makkelijk voor de lezer om direct te zien waar het over gaat zodat ze weten dat ze op de juiste site zijn beland.
Maak je blog herkenbaar zodat mensen meteen je blog kunnen herkennen, dit kan je op verschillende manieren doen, je kan bijvoorbeeld een header maken( als je dit niet zelf kan laat het doen door iemand in je omgeving die het wel kan), je naam, foto’s of een slogan.
Het is handig om daarom ook de home knop links boven te laten ook is het handig om je logo of header klikbaar te maken zodat ze ook weer naar de home pagina worden gelinkt wanneer je dit doe is een home knop niet meer nodig en kan je die weg laten. Een tip is om optimaal gebruik te maken van beeld.

Menu’s

Sommige dingen horen op een website denk hierbij aan een about pagina of je categorieën zorg er oor dit deze gelijk opvallen wanneer iemand je site bezoekt. Je kan je categorieën in je sidebar plaatsen ook kan je in je sidebar je zelf voorstellen en verwijsen naar social media of er advertenties plaatsen.

Er zijn veel layouts te krijgen, maar dat is niet altijd even slim omdat mensen dat niet gewend zijn.Het is verstandig om een layout te kiezen die de lezers gewend zijn. Maar je hebt nog wel zelf de keuze om de pagina’s op te delen en met de verhoudingen te varieren.

About admin

Check Also

geld

Verdienen aan je blog

Een blog is natuurlijk leuk om te schrijven, maar zal het niet lekker zien als …